chefN.jpg

UW EIGEN IDEEËN EN SUGGESTIES ALS MIRACOLI CHEF !

250x200-chef1.png

Natuurlijk kunt u direct genieten van de heerlijke kant-en-klare sauzen en pasta kits van Miracoli. Maar is het ook niet meer fun om vrije loop te geven aan uw fantasie en uw persoonlijke toets toe te voegen aan uw gerecht? Ok, wat zijn zoal uw eigen Miracoli Chef kooktips?

250x150-chef2.png

“ ik voeg altijd een “thuisgemaakt” accentje toe …” 
Mijn meest eenvoudige manier om dat thuisgemaakte gevoel te geven waar mijn gezin zo van houdt : ik voeg simpelweg een verse tomaat toe – in kleine stukjes gesneden – of bevroren erwten, die ik met de saus verwarm in een kleine pan …

250x150-chef3.png

“ voor een maximum aan peps …” 
Bij ons houden wij van sterke smaken : soms voeg ik dan ook een in stukjes gesneden ajuin én een geperst teentje look aan de saus toe. In een pan laat ik de ajuin op een zacht vuur ongeveer 3 min. licht bruin bakken; daarna voeg ik er de Miracoli saus toe (Italiano of Piccante) en de look, en laat zo’n 5 à 10 minuten sudderen.

250x200-chef5.png

“ ik kook graag met mijn zoontje van 8 jaar oud …”  
Een van de genoegens van Miracoli bij mij thuis, is mij laten helpen door mijn zoontje van 7 : hij helpt mij met enkele eenvoudige zaken, zoals de pot saus in de pan gieten, met een houten lepel roeren, …
Het is een toffe manier om hem zo jong al bij het koken te betrekken, én de eerste stappen te zetten in de Italiaanse keuken !

250x150-chef6F.png

” mijn pasta plakt nooit meer … ! “  
Ik heb verschillende zaken getest, en ziehier wat ik doe om er zeker van te zijn dat mijn pasta niet plakt :
– een grote pan gebruiken met veel water zodat de pasta vrij en uniform kan koken
– de pasta pas toevoegen als het water kookt
– een beetje olijfolie toevoegen aan het kookwater
– de pasta afgieten in een vergiet en kort afspoelen met koud water !

250x200-chef7.png

” een romantisch dineetje voor twee … “  
Mijn truuks om een leuke verzorgde maaltijd voor 2, maar ook makkelijk te bereiden
– ik kook verse (ipv droge) pasta (tagliatelli of penne)
– ik voeg een beetje truffel-olie toe aan de Italiano of Mediterrano saus !
Het geheel opgediend op een verzorgde tafel, met ons mooi servies en kaarsen, de geraspte Pamesello kaas in een mooi kommetje, wat grissini, én , als het mooi weer is, op het terras …

250x150-chef8.png

” zo maak ik mijn saus lekker romig …”   
Ik houdt ervan als mijn Italiano tomatensaus een beetje romig is : bij het opwarmen in een kleine pan, voeg ik alvast wat geraspte kaas toe en wat room, et laat dit alles 5 à 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen … 

” waarom de pasta niet een beetje gratineren … “   
Soms vindt ik het lekker om mijn pasta lichtjes te gratineren voor het opdienen : ik doe de pasta met saus in een ovenschaal, het geheel bestrooit met geraspte kaas, en zet het zo’n 10 à 15 minuten in de oven ( stand op ongeveer 180°C )